Képességfelmérés fogtechnikus szakképesítésre jelentkezők számára

A 13. fogtechnikus szakképesítésre 2021. augusztus 24-én 9.00 órától a szakmához kapcsolódó képességfelmérést végzünk a 2021. augusztus 09-ig, online jelentkezők számára.

Három feladatot kap minden jelentkező, rajzolás, előre rajzolt sík formára dróthajlítás, szín-forma gyakorlatok, melyeket egyenként 20 perc alatt kell megoldani. Tehát összesen 1 órát vesz igénybe a feladatok megoldása, ami előzetes gyakorlást nem igényel. A felmérést végző szakoktató még aznap délután értékelő sorrendet állítanak fel a jelentkezők között, illetve kiszűrik azokat a jelentkezőket, akiket nem ajánlanak felvételre.

Plusz pontszámot jelent, ha a jelentkezőnek van már fogtechnikai laborral való megegyezése, mint gyakorlóhely, azaz duális képzőhellyel már kötött egy szóbeli vagy írásbeli megállapodást (befogadó nyilatkozattal rendelkezik).

Természetesen akinek nincs ilyen lehetősége annak biztosít az iskola gyakorlóhelyet, azaz duális képzőhelyet.

A duális képzőhely nem kérhet semmilyen néven térítést a képzésben részt vevőtől. Anyagi ellenszolgáltatás nélkül lehet csak képzésben részvevővel szakképzési munkaszerződést kötni.

A szakképzési munkaszerződés megkötése a képzésben részt vevő és a duális képzőhely (gyakorlóhely) között köttetik, a 2021/2022-es tanéveben, 2022. március 28. napjától, vagyis ettől a naptól kezdődik az iskolán kívüli képzés.

A szakképzési munkaszerződés megkötéséig ösztöndíjat kap a képzésben részt vevő, a szerződés megkötésétől pedig havi bruttó kb. 100.000.- Ft díjat (a mindenkori minimálbértől függően). A szakképzési munkaszerződés megkötésétől már szolgálati jogviszony is kialakul, azaz beleszámít a nyugdíjba is.

Kizáró-korlátozó tényezők: olyan betegségek és/vagy állapotok, amelyek befolyásolják a szellemi és fizikai teljesítőképességet, az érzékszervek működését és a kommunikációt. Szükséges: stabil kéztartás, szín-forma-térlátás.

Augusztus 24-én legkésőbb 17 óráig e-mailben értesítünk mindenkit. Azok a jelentkezők, akiket javasolnak a szakmai oktatók, felvételt nyernek a képzésre és másnap, augusztus 25-én 8.00 órától tudnak, iskolaorvosi alkalmassági vizsgálat után beiratkozni.

Azoknak, akiket a szakmai oktatók nem javasolnak a fogtechnikus szakképesítésre, lehetőségük lesz más egészségügyi szakképesítést választani iskolánkban, és ebben az esetben augusztus 26-án lesz a beiratkozás. Személyes konzultációval is segítjük az esetleges pályamódosítást.

Szeged, 2021. július 7.

Horváth Levente Attila igazgató