Felvételi eljárás fogtechnikus szakmára (5 0911 02 01) jelentkezők esetében

Várhatóan 2021. augusztus végén a Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolában felvételi eljárást bonyolítunk le azok között, akik 2021. augusztus 9. napjáig az iskola honlapján, online jelentkeznek a nappali munkarendű, 5 0911 02 01 fogtechnikus szakmára.

A beiratkozás feltételeinek 2 módon kell eleget tenni, melyek természetesen térítésmentesek:

  1. felvételi feladatok teljesítése a szakmai bizottságoknál - 3 helyszínen
  2. orvos szakmai vélemény, hogy alkalmas a fogtechnikus szakmára

1. Felvételi feladatok

3 helyszínen fogja várni a jelentkezőket a szakmai bizottság:

  1. helyszínen teljesítendő feladatok: Rajzfeladat - 20-25 perc (Projektorral kivetített ábra másolása ceruza rajzzal, A4-es papírlapra)
  2. helyszín: kéz- és formavilág felmérése, árnyalatok közötti különbségek felismerése játékosan - 20-25 perc
  3. helyszín: kötetlen beszélgetés a leendő szakmai oktatóval és osztályfőnökkel - 10-15 perc

Értékelés:

Minden helyszínen 0-10 pont közötti részpontot kap a felvételiző. A végleges pontszámot a 3 helyszínen szerzett pontszám, számtani összege fogja megadni, mely kialakítja a felvételi rangsort jelentő pontszámot is.

A képességfelméréssel kapcsolatos további információkat az alábbi oldalon olvashatja el: Képességfelmérés a fogtechnikus szakképesítésre

2. Orvos szakmai vélemény

Az első 20 fő, aki a legmagasabb pontszámot érte el egy szakmai alkalmassági vizsgálaton is részt vesz, melyet az iskolában, a felvételi eljárás utáni napon, napokban kerül megszervezésre.

Ezt a jogszabály írja elő, a beiratkozás feltétele. 40/2004 (IV.26) ESZCSM rendelet alapján - kizáró-korlátozó tényezők: olyan betegségek és/vagy állapotok, amelyek befolyásolják a szellemi és fizikai teljesítőképességet, az érzékszervek működését és a kommunikációt, szükséges: stabil kéztartás, szín-forma-térlátás.

A szakmai alkalmassági vizsgálaton már vélhetően nem derül ki kizáró, korlátozó tényező, hiszen előtte a szakmai bizottság több szempontból is felmérte a jelentkezőket.

Az iskolaorvos által kiállított szakmai alkalmassági dokumentum alapján történhet meg a beiratkozás a választott szakmára, melynek idejéről később adunk tájékoztatást.

Szeged, 2021. április 17.

Horváth Levente Attila
igazgató