Europass bizonyítvány-kiegészítő

Europass bizonyítvány-kiegészítő kiállításának kérése

Europass bizonyítvány-kiegészítő kiállításával kapcsolatban, Rózsa Klára szakmai igazgató-helyettesünknél lehet érdeklődni telefonon (62/550-486) vagy a weboldalunk kapcsolatfelvételi űrlapján keresztül (a kategóriánál válassza az "Europass bizonyítvány-kiegészítő kiállítása" listaelemet).

A bizonyítvány-kiegészítő kibocsátásával kapcsolatos általános tudnivalók

A bizonyítvány-kiegészítő (Europass Certificate Supplement, rövidítve ECS) egy európai uniós dokumentum. Célja, hogy az OKJ-s végzettségek külföldi (és hazai) elismertetésében segítséget nyújtson az állampolgároknak. A munkáltatók ebből a dokumentumból tájékozódhatnak, hogy a szakképesítéssel rendelkezőnek pontosan milyen kompetenciája, szaktudása van. Az ECS-t az Európai Parlament vezette be 2005. január 1-től.

A bizonyítvány-kiegészítők kibocsátása az OKJ-s vizsgákat szervező intézmények feladata. A hallgató kérésére az ECS-t ki KELL adni. Az ECS-ért a vizsgáztató intézmény térítési díjat kérhet: a mindenkori minimálbér maximum 5 %-t. A bizonyítvány-kiegészítővel kapcsolatos jogszabályok.

Az Europass bizonyítvány-kiegészítővel kapcsolatos további információt az Europass honlapján olvashat az alábbi linkeken: europass.hu, europass.hu/bizonyitvany-kiegeszito

Tekintse meg - nem hivatalos - Europass bizonyítvány-kiegészítőjét a bizonyítvány-kiegészítők országos jegyzékében:

(a dátum nem a bizonyítvány kibocsátásának idejét jelenti, hanem a képzés OKJ jegyzékbe kerülésének idejét).