Folytatódik a Leonardo!

2003 óta folyamatosan, a 2009/2010-es tanévben is megnyertük a Tempus Közalapítvány Leonardo da Vinci mobilitási programját.

Így az egészségügyi szakképzős tanulóink közül hatan, 2009 novemberében három tanuló és 2010 áprilisában három tanuló három hetet tölthet Dániában, Nykobing város egészségügyi intézményeiben.

A három hetes szakmai gyakorlat célja, hogy tanulóink betekintést kapjanak egy másik Európai Uniós ország egészségügyi rendszerébe, tapasztalatokat gyűjtsenek a dán ápolási- gondozási modellről, amit itthon fel tudnak használni a további gyakorlatuk és a munkájuk során. Dániában nagyon fejlett a házi betegápolás és a szociális rendszer, ápoló szakos tanulóink főleg ezen a területen tanulhatnak új módszereket. E gyakorlat másik nagy haszna, hogy a tanulók fejlesztik idegen nyelvi tudásukat, gyakorolják az angol kommunikációt, és a szakmai kifejezéseket.
Célunk, hogy egyre több tanuló fejlessze szakmai - és idegen nyelvi tudását, és olyan szakembereket képezzünk, akik gyakorlati felkészültsége és idegen nyelvi tudása megfelel az Európai Unió elvárásainak, így lehetőséget adunk szakképzős tanulóinknak, hogy végzés után könnyebben érvényesüljenek az európai munkaerőpiacon. Célunk, hogy a dán tapasztalatokat felhasználva, aktív tagjai legyenek a hazai ápolási-gondozási rendszer, és szemlélet korszerűsítésében.

A jelentkezés pályázat útján történik.

A pályázatban a szakmai önéletrajzon kívül egy angol nyelvű bemutatkozást is be kell nyújtani. A pályázatokat az iskola kuratóriuma bírálja el, egy idegen nyelvű elbeszélgetés után. A pályázatot elnyert tanulóknak ezután intenzív felkészítés kezdődik, főleg idegen nyelvből, de kulturális és szakmai órák is lesznek. A felkészítést, a kiutazást és a kinti gyakorlat megszervezését a Leonardo program felelőse, Dr. Majsáné Iván Gizella irányítja.

A pályázatokat Konkolyné Zagyi Gabriella szakmai igazgatóhelyettesnek kell benyújtani 2009. szeptember 18-ig!