Ami a Délmagyarból kimaradt...

Érdekes, gazdag félév az SZSZKSZ Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyűipari Tagintézményében

Programban gazdag félév zárására készülnek a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Kossuth Zsuzsanna Tagintézményében. A legfontosabb természetesen a tanulás, de amellett számos rendezvényt bonyolítottak le az iskola tanárai és diákjai.

Októberben rendezték meg az Egészséges életmód vetélkedőt, amelyben 8 általános iskola csapata közül a Tabán Általános Iskola diákjai szerezték meg az első helyet. A hónap közepén az idősek napján a nyugdíjas pedagógusokat hívták egy hangulatos beszélgetésre, majd november 11-én az egészségügyi ankéton a szakképzésben résztvevő partnerintézmények képviselői tartottak tapasztalatcserét az egészségügyi szakmai gyakorlatról.

November 16-án az iskolában közel 100 fő részvételével országismereti vetélkedő zajlott angol, német, olasz és latin nyelven. Az izgalmas versenyen több kategóriában mérték össze tudásukat a tanulók: egy adott nyelvterület érdekes témáiról tartottak képekkel (poszter, ppt.) illusztrált előadást a tanulók. Az idén az általános iskolások számára külön kategóriában hirdetettek eredményt: angol nyelvből a Madách Imre Kéttannyelvű Általános Iskola csapatai, olasz nyelvből a Rókusi I. sz. Általános Iskola versenyzői kiváló teljesítményt nyújtottak. A középiskolák versenyében angol nyelvből a SZMKKSZ Széchenyi István Tagintézmény tanulói az első, az SZSZKSZ Kiss Ferenc Erdészeti Tagintézmény csapata a második helyezett lett a rendező iskola versenyzői előtt. Német nyelvből a Kossuth Zsuzsanna szakközépiskola csapatai foglalták el a dobogós helyeket.

Ősszel kezdődött az az országos természettudományi verseny - A mi világunk címmel -, amelybe 27 csapat nevezett, s az áprilisi döntőig 3 forduló feladatait oldják meg a tanulók.

December 1-jén került sor az iskolában sok éve hagyományos AIDS vetélkedőre, amelyen a diákok minden évfolyamról több csoportban tanulságos, érdekes feladatok megoldásával mérték össze tudásukat. A december volt a legmozgalmasabb hónap: a tanulók idegennyelvi fordítóversenyen, helyesírási és mitológiai vetélkedőn vehettek részt.

Az iskola legértékesebb hagyományait vitték tovább azok az osztályok, melyeknek tanulói egészségügyi és szociális intézményekbe látogattak el: a diákok karácsonyi műsorral, apró ajándékokkal kedveskedtek az ünnepek idején a gondozottaknak, betegeknek. Jártak a vakok intézetében, a gyermekklinikán, geriátriai osztályon, szociális otthonban, gyermekotthonban, szeretetotthonban, óvodában és bölcsödében, s versekkel, dalokkal és saját készítésű ajándékokkal szereztek örömet a gyerekeknek, felnőtteknek. A tanárok és a diákok számára is megható percek sokáig emlékezetesek maradnak, hiszen átélhették az ajándékozás, a szeretet örömét, s már tervezgetik a jövő évi látogatásokat.

Az iskola valamennyi tanulója és dolgozója támogatta a vörösiszap-katasztrófa károsultjait.

Köszönet illeti a tanítási órákon túli programok megszervezéséért a pedagógusokat, elismerést, gratulációt érdemelnek a résztvevők, az eredményesen szereplő tanulók.

Szabóné Diós Edit, az SZSZKSZ Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi és Könnyűipari Tagintézmény megbízott igazgatója