Diákvállalkozás az iskolánkban

Idén szeptemberben 8 diákunk döntött úgy, hogy kihasználja a lehetőséget, és a JAM segítségével kipróbálja magát a való világban. A 13-os divat- és stílustervező lányok nekivágtak a cégalapításnak és pénzkeresésnek.

A szervezet segítségével, megalapították a Simple Artot a 2017-18-as tanévre, és amellett, hogy pénzt keresnek, elsajátítják a vállalkozásvezetés, marketing és a pénzügyi világ csínját-bínját is.

Mi a JAM?

A Junior Achievement Magyarország a Junior Achievement Worldwide tagja, amely a világ mintegy 124 országában 9,7 millió fiatalt képez évente. A JAM közhasznú non-profit szervezet 1993 óta van jelen Magyarországon, hazai munkatársakkal és hazai partnerekkel együtt dolgozik annak érdekében, hogy hidat képezzen az oktatás és az üzleti világ között. A JAM magyar kormányzati és EU támogatások igénybevételével, valamint szakmai partnerei, szponzorai segítségével működteti a szervezetet.

Október során egy 3 napos konferencián is részt vett négy lány a csapatból. A rendezvény Budapesten zajlott, ahol rengeteg hasznos információhoz jutottak ahhoz, hogy sikeres vállalkozókká válhassanak. A tanári és diákbeszámolók ITT érhetőek el.

A Simple Art különböző kiegészítőket és pólókat készít, amelyeket először december során az iskolában és egy budapesti vásáron fog értékesíteni. Facebookon szintén lehet tőlük rendelni termékeket. https://www.facebook.com/Simple-Art-281460699005544

Illetve Instagrammon is lehet őket követni. https://www.instagram.com/s.imple_a.rt

Kövessétek őket figyelemmel!