Ápolók Világnapja (2017)

Iskolánk immár hagyományosan rendezvény keretében ünnepelte az ÁPOLÓK VILÁGNAPJÁT. 2017. május 11-én délután gyűltek össze iskolánk tanárai, diákjai és kedves vendégeink egy közös szakmai délutánra. Barát Judit az egészségügyi munkaközösség vezetője köszöntötte a megjelenteket és rövid szakmai hitvallás keretében beszélt arról mit jelent ma ápolónak lenni és mit jelenthetett ugyanez Florence Nightingale idejében.

A megjelentek érdeklődve hallgatták Papp Éva előadását Hugonnai Vilmáról, az első magyar orvosnőről. A szakmai program részeként meghallgattuk Ábrahám Eszter és Katona Boglárka a Transzplantációról, míg Oláh Tímea és Püspök Noémi a Daganatos megbetegedések okairól tartott érdekes előadást. Tanulóink színvonalas prezentációjukat az áprilisban Székesfehérváron megrendezett Országos Egészségügyi és Szociális Diákkonferencián bemutatták.

Ezen a rendezvényen került sor a Kossuth Zsuzsanna emlékév kapcsán meghirdetett pályázatunk díjkiosztására. A kiírás szerint névadónk életét vagy munkásságát bemutató pályaműveket vártunk. Az általános iskolások kategóriájában Békési Ádám, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 6.z osztályos tanulója részesült elismerésben. A középiskolások között Barta Bence 14. ápoló részesült elismerésben.

Képgaléria