Győztes BARÁTSÁGOSaink (2017)


Ahogyan arról már korábban tudósítottunk iskolánk 5 lelkes diákja benevezett a Nagy Könyves Beavatás elnevezésű kreatív olvasásnépszerűsítő játékra. A verseny meghirdetői összeállítottak egy 210 könyvből álló, úgynevezett Könyvválasztó listát. A könyvek 7 témakört ölelnek fel, amelyek közülük a csapatok maguknak választhattak ki egyet. Fordulónként kell a listából egy könyvet kell kiválasztani és feldolgozni.

A feladatok lényege, hogy olvasmányélményük alapján készítsék el a csapatok saját könyvajánlójukat. Mutassák be, hogy miért érdemes ezt a könyvet elolvasni. A játék során szükség van képzelőerőre, fantáziára, ügyességre is, hiszen a kiválasztott könyvhöz össze kell állítani egy kreatív feladatot is. Az lehet egy saját szimulációs játék vagy el kell játszani egy jelenetet, tervezni kell egy új könyvborítót, keresni kell a könyv hangulatához illő zenéket, melyeket ők is szívesen hallgatnának a könyv olvasása közben!

Tanulóink a Barátságosak kategóriában LYRA elnevezéssel versenyeznek. A 2017. március 25-én az Országos Széchenyi Könyvtárban megrendezett eredményhirdetésen I. helyezést értek el. A versenyen 94 csapat vett részt.

A csapat tagjai: Kiss Zsanett (11.a), Rabb Tímea (11.a), Forgó Ágnes (11.a), Süli Petra (10.a) és Hódosi Nóra (9.b). Segítőjük Mikó Anna tanárnő.

Gratulálunk a szép szerepléshez! ☺

A versenykiírók honlapjukra is feltették a lányok egy megoldását. Olvassuk hát kiemelt figyelemmel a Robin LaFevers Gyilkos kegyelem című regényéhez készült ajánlójukat.

Sajtómegjelenés

http://nagykonyvesbeavatas.hu/node/966