Üzemlátogatás

Intézményünk képző- és iparművészeti szaktanárai az elméleti oktatás mellett fontosnak tarják, hogy tanulóink megismerjék a szakterületükön tevékenykedő kis- és középvállalkozásokat. Végzőseink ezúttal a hódmezővásárhelyi Garbo plusz Textilfeldolgozó Kft-t és Földesi Dezső kötödéjét látogatták meg.

A  Garbó plusz Textilfeldolgozó Kft egy családi vállalkozás. Körkötő gépeken pólókhoz gyártanak alapanyagot, melyet konfekcionálnak és szitanyomással mintáznak. A tulajdonos egyik lánya tervezi a fazonokat és vezeti a termelést. Üzemükben 6 varrónővel dolgoznak. Saját boltjukban értékesítik a pólókat, a szabadidő ruházatot és a munkaruhákat.

Földes Dezső kötödéjében német és osztrák piacra gyártanak kötöttárukat síkkötőgépeken, Termékeiket ők konfekcionálják. Középkategóriás árfekvésű, konzervatív stílusú termékeket, kardigánokat, pulóvereket, mellényeket és népviseleti kiegészítő darabokat (kardigánokat, legújabban zoknikat is) készítenek. Legújabb termékeik a térben idomozott áruk (pl. osztrák népviselethez zoknik, varrás nélküli ruhadarabok) vagy transzfer nyomott kardigánok.

A látogatásról a tanulók szakmai beszámolókat készítenek. A legjobban sikerül írásokat megjelentetjük az iskolaújságban.
Üzemlátogatás Hódmezővásárhelyen (2017)