Országos Egészségügyi és Szociális Tudományos Diákkonferencia 2015

2015. április 16-17-én immár 18. alkalommal rendezték meg az Országos Egészségügyi és Szociális Tudományos Diákkonferenciát, melynek a gyulai Göndöcs Benedek Középiskola Szakiskola és Kollégium adott helyet.
A konferencián hagyományosan több témakörből lehetett választani és írni tudományos tartalmú pályaművet. A szigorú feltételeknek megfelelő, szakmai zsűri által értékelt legjobb dolgozatok íróit szokták meghívni a kétnapos rendezvényre, ahol prezentációval szemléltetve adhatja elő a versenyző dolgozatát.
Iskolánkat ebben a tanévben FÜRTÖN ENIKŐ 14. Gyakorló ápoló szakos tanuló képviselte. Tudományos dolgozatát a "Korunk népbetegsége a stressz" témakörben írta meg. Munkájában kitért a stressz okaira, tüneteire, hatásaira és megoldási lehetőségeire is. Kétféle kérdőívet töltetett ki iskolánk tanulóival, melyekben a stressz okait, megoldását vizsgálta, valamint a szakmai gyakorlaton megélt élmények hatását, következményét fontosnak tartotta fokozottan kiemelni. Prezentációjával, kiegyensúlyozott előadásmódjával sok dicséretet, pozitív visszajelzést kapott a többi versenyzőtől, felkészítő tanártól is. A szakmai zsűri Enikőt elismerésük jeléül KÜLÖNDÍJBAN részesítette.
A zsűri elnöke Holczinger Istvánné volt, aki az ENKK Szakképzés Fejlesztési Főosztály főosztályvezetője. Tagja volt Kellős Éva Emberi Erőforrások Minisztériuma vezető főtanácsosa, valamint Dolozim Emese Fővárosi Önkormányzati Idősek Otthona intézményvezetője.
A tanuló felkészítő tanára Barát Judit volt.

Kapcsolódó cikk a: www.delmagyar.hu-n