Víz világnapja városi vetélkedő 2015

2015. március 19-én rendeztük a Vízmű Zrt által támogatott városi vízvilágnapi vetélkedőt, amelyre a város középiskoláinak 3 fős csapatai neveztek, így az idén 15 csapat vetélkedett. A versenykiírás szerint volt egy előfeladat is: készíteni kellett megadott művek közül egyről műalkotás átiratot fotós technikával. Az eredeti fotó saját alkotás kellett, hogy legyen, de képmódosító eljárások alkalmazhatók voltak. A megadott művészeti alkotások mindegyike kapcsolódott valamilyen módon a vízhez. A tanulók nagyon kreatívak voltak, érdekes megoldások születtek.

A versenyzők között ott volt iskolánk csapata is, akik a többi osztállyal vetélkedve érdemelték ki ezt a szereplési lehetőséget.
A feladatok változatosak voltak, a vízzel, annak felhasználásával kapcsolatosak. Volt pl. keresztrejtvény a vízmű tevékenységi köréről, emlékezetből le kellett rajzolni a Szent István téren található víztornyot, verset kellett írni a vízhez különböző stílusban, valamint játékos feladat zárta a versenyt, melyben mérőeszköz nélkül kellett vízmennyiséget felezni. Minden résztvevő kapott ajándékot, a verseny jó hangulatban zajlott.
Az első három helyezett csapat a könyvutalványok mellé egy kirándulást is nyert egy Szeged környéki természetvédelmi területre, a Péteri-tóhoz.

Az eredmények

  1. helyezett: Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola csapata
  2. helyezett: SzSzSzI Kossuth Zsuzsanna Tagintézmény csapata
  3. helyezett: Karolina Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium csapata

A verseny győztese vándorserleget vihet magával egy évre. Ha háromszor egymás után ugyanaz az iskola nyeri, akkor az végleg náluk marad.


Dolgoznak a csapatok

Dolgoznak a csapatok

A zsűri értékel

Méricskélés az udvaron

Az eredményhirdetés

Szeged, 2015. március 25.

Tóthné Bertalan Éva

Képgaléria