Rendhagyó tanítási órák a Termoszban

A Termosz szaklaboratóriumban zajlott a tanítási napjuk a 10.a osztályosoknak, valamint a biológia és a fizika fakultációra járó tanulóknak 2015. március 4-én. A Radnóti Miklós Gimnázium korszerű természettudományos laboratóriumában három-három órás biológia és fizika gyakorlaton vettek részt a tanulók Pósfainé Szarvas Éva és Tóthné Bertalan Éva tanárnő irányításával.
A tanulók megcsodálták a szuper felszerelést, s nagyon jónak tartották, hogy saját maguk végezhettek kísérleteket. A véleményeikből válogattunk.

  • "Nekem a biológia kísérletek tetszettek a legjobban, mert a saját kezünkkel készíthettünk "zölden világító" baktériumokat."
  • "Izgalmas volt bacikkal foglalkozni, és érdekes volt megvilágítani őket UV-fénnyel."
  • "A fizika kísérlet is nagyon tetszett, de igazán a baktériumtelepekkel véghez vitt kísérlet tetszett meg. Most úgy érzem, hogy jobban érdekelnek a biológiával, azon belül a baktériumokkal foglalkozó szakterületek. Jó volt megismerni, hogy milyen lehet ilyen körülmények között dolgozni."
  • "Fizikából a fénytörés volt izgalmas, nekem a monoton mérések és számolások annyira nem tetszettek."
  • "Mindenki csinálhatta és kipróbálhatta, ez volt a legjobb. Meg lehetett érteni a dolgokat, mi miért történik."
  • "Menjünk el legközelebb is."

A természettudományos oktatási szaklaboratórium megismerésére és kipróbálására a pedagógusok továbbképzéseken kaptak lehetőséget, intézményünk pedig partneriskolaként kapcsolódott be a programba.