Kossuth Zsuzsanna kamarai díj

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Csongrád Megyei Területi Szervezete 2015. március 6-án ünnepélyes keretek között emlékezett meg a Magyar Ápolók Napjáról. Ez alkalomból alapították meg a Kossuth Zsuzsanna kamarai díjat, amellyel az egészségügyi szakdolgozók utánpótlás-nevelésében kiemelkedő teljesítményt nyújtó oktatókat jutalmazták.

Első alkalommal 9 díjat osztottak ki, s iskolánk három pedagógusa részesült az elismerésben: Barát Judit (Csibi Gáborné), dr. Tihanyi Katalin és Rózsa Klára.

Irinyi Tamás, a MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezetének elnöke méltató beszédében kiemelte, hogy a díjazott oktatók több évtizede szolgálják az egészségügyi szakdolgozók képzésének ügyét: az ápolóképzésben magas szintű, lelkiismeretes munkát végeznek. Hangsúlyozta, hogy a pedagógusok Kossuth Zsuzsanna szellemiségének folytatói, akik az ápolói hivatásra készítik fel a tanítványaikat. "Egy legyen bennünk az akarat, felkeresni a szenvedést és enyhíteni azt." - idézte Irinyi Tamás az első magyar főápolónő mondatát, hozzátéve, hogy az iskola oktatói nemcsak a szakma elméleti és gyakorlati ismereteit, hanem a hivatás legfőbb elemeit - a segítőkészséget és a szeretetet is át tudják adni tanulóiknak.

A Kossuth Zsuzsanna kamarai díjhoz gratulálunk!