Egészséges életmód vetélkedő 2014

2014. október 15-én tartottuk az évek óta megrendezésre kerülő nyolcadik osztályosok vetélkedőjét.
Öt csapat képviseltette magát a játékos, gondolkodtató, izmokat is megmozgató rendezvényen.
A csapatok - szokás szerint - rendkívül felkészültek, vidámak, aktívak és kreatívak voltak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a kérdésekre értékes válaszok, a rímfaragásra ötletesebbnél ötletesebb versek, énekek születtek. A mozgásos feladat ugrásait alig győztük számlálni, mindeközben széles mosollyal drukkoltak egymásnak a csapattagok.
A csapatok a vetélkedő elején megismerkedhettek néhány demonstrációs termünkkel, és az abban folyó képzésekről hallhattak hasznos információkat. A vetélkedő végén az öregségi, valamint terhességi szimulátoraink segítségével megtapasztalhatták az idősek és a várandós nők mindennapi nehézségeit, helyzetét. Ezen kívül lehetett vérnyomást, testtömeget, és testzsír-értéket méretni, valamint az érdeklődők gyakorolhatták testtömeg-index számolást is.
Eljött a vetélkedő vége. A felkészítő tanárok lelkiismeretes munkájának köszönhetően elmondható, hogy minden csapat szép eredménnyel szerepelt. Az eredményhirdetés sem hozott senkinek csalódást. Minden csapat ajándékokkal, és megelégedve tért haza a rendezvényről.
Az első, a második, valamint az ötödik helyezést a Rókusi Általános Iskola csapata érte el. (Csapattagok: (1): Frankó Izabel, Sebők Panna, Seres Vivien (2): Boczka Boglárka, Somogyi Botond, Veréb Márta,(5): Ármán Kata, Csanádi Lilla, Klement Márk. Felkészítőjük: Nagyné Tóth Andrea)
A harmadik helyen a Röszkei Orbán Dénes Általános Iskola, a negyediken a Szatymazi Általános Iskola végzett. Előbbi csapat tagjai: Huttora Izabella, Barna Mónika, Barna Enikő, Halasiné Csúzdi Anna segítségével vettek részt, utóbbi csapat tagjai: Posta Zsolt, Mélykúti Viktória, Kőhegyi Réka, felkészítőjük: Bitterné Benkó Ilona volt.
Gratulálunk a diákoknak és a felkészítőiknek!
Jövőre ismét szeretettel várjuk vissza a tanulókat. Diákként és versenyzőként egyaránt!
A verseny lebonyolításában a diákok közül a 13.gye osztály tanulói vettek részt. Segítségüket köszönjük!

Gaborjákné Kovács Judit
Barta Zoltánné
Szervezők