Pályázati felhívás középiskolás diákok számára

Az SZSZSZI Kossuth Zsuzsanna Tagintézménye a hagyományoknak megfelelően a 2014/2015. tanévben is

"Divattervezői pályázatot"

hirdet középiskolás diákok számára.

1. téma: "Viva Mexico"
Keress és kutass Mexikó varázslatos tája, a maja civilizáció emlékei, Mexikó kultúrája és népviselete után! Inspirálhat a türkizkék tengervíz vagy a szőttesek szín- és mintagazdagsága vagy akár a tradicionális öltözetformák. Tervezz 4 db-os kollekcióból álló hétköznapi vagy alkalmi öltözéket!
2. téma: "Trópusi Álmok"
Rengeteg különleges színpompás virágot és gyümölcsöt rejt a trópusi esőerdő. Az öltözetek kialakításánál formák és metszetek segítségével alkoss intenzív színvilágú 4 db-ból álló kollekciót! A gyűjtött információ alapján tervezz hordható és egymással kombinálható nappali és alkalmi viseletet!

A pályamunkák elkészítésekor a következő lépéseket érdemes követni:

  • Az inspirációhoz gyűjts anyagot és kreatívan dolgozd fel a választott témát. Az alábbi linken találhatsz képeket, amelyek segítségedre lehetnek az elindulásnál: képek
  • Készíts bármilyen színes, vegyes vagy grafikai technikával terveket: ruhaformára, ruharészletekre esetleg kiegészítőkre.
  • A rajzokat A/3-as vagy A/4-es méretben készítsd el, összesen 4db komplett ruhatervet kérünk.
  • A terveket keretezd be (vagy ragaszd kartonlapra).
  • Minden alkotás hátoldalán szerepeljen a neved, korod, e-mail címed, iskolád neve és címe illetve felkészítő tanárod neve.
  • Csak egyéni pályázatokat fogadunk el.

A pályamunkák elbírálási szempontjai: kreativitás, az egyéni stílus, a rajzok kivitelezése és bemutatása. A legkiválóbb pályamunkák díjazásban részesülnek.
A díjátadóra és a kiállításra iskolánk Diáknapján, 2015. február 19-én kerül sor, amelyről a pályázókat és tanáraikat levélben értesítjük.

A helyezettek felvételt nyerhetnek a szeptemberben induló divat -és stílustervező emelt szintű OKJ bizonyítványt adó képzésre.

Beadási határidő: 2015. január 20.

Postázási cím: SZSZSZI Kossuth Zsuzsanna Tagintézménye, 6724 Szeged, Kodály tér 1.

Szeged, 2014. szeptember 20.

A szervezők