Pályázati felhívás 5-8. osztályos általános iskolás diákok számára.

Az SZSZSZI Kossuth Zsuzsanna Tagintézményének könnyűipari munkaközössége a hagyományoknak megfelelően a 2014/2015. tanévben is

"Divattervezői pályázatot"

hirdet 5-8. osztályos általános iskolás diákok számára.

1. téma: "Szegedikumok"
Keress és kutass, nézz utána szegedi különlegességeknek! Az öltözetek kialakításánál formák és metszetek segítségével tervezz variálható, nappali és alkalmi öltözéket korosztályod számára!
2. téma: "Természeti népek és törzsi népek kultúrája"
A mai embereket, művészeket lenyűgözi a természeti népek ezerarcú szín- és formavilága. Nézz utána, hogyan éltek, öltözködtek, és milyen díszítőelemeket használtak az indián törzsek, az abók vagy az afrikai népek! A gyűjtött információ alapján tervezz hordható és egymással kombinálható nappali és alkalmi viseletet korosztályod számára!

A pályamunkák elkészítésekor a következő lépéseket érdemes követni:

  • Az inspirációhoz gyűjts anyagot, és kreatívan dolgozd fel a választott témát. Az alábbi linken találhatsz képeket, amelyek segítségedre lehetnek az elindulásnál: képek
  • Készíts bármilyen színes, vegyes vagy grafikai technikával terveket: ruhaformára, ruharészletekre esetleg kiegészítőkre.
  • A rajzokat A/3-as vagy A/4-es méretben készítsd el, összesen 4 db komplett ruhatervet.
  • A terveket keretezd be (vagy ragaszd kartonlapra).
  • Minden alkotás hátoldalán szerepeljen a neved, korod, e-mail címed, iskolád neve és címe.
  • Csak egyéni pályázatokat fogadunk el.

A pályamunkák elbírálási szempontjai: kreativitás, az egyéni stílus, a rajzok kivitelezése és bemutatása. Az értékelést könnyűipari mérnöktanárok, rajztanárnők valamint diákokból álló zsűri végzi. A legkiválóbb pályamunkák díjazásban részesülnek. A díjátadóra és a kiállításra iskolánk diáknapján, 2015. február 19-én kerül sor, amelyről a pályázókat és tanáraikat levélben értesítjük.

Beadási határidő: 2015. január 20.

Postázási cím: SZSZSZI Kossuth Zsuzsanna Tagintézménye, 6724 Szeged, Kodály tér 1.

2014. szeptember 10.

A szervezők