Tisztelet az első Országos Főápolónak

Kossuth Zsuzsanna munkásságának elismeréseként ma emléktáblát avatott dr. Beneda Attila helyettes államtitkár, dr. Török Krisztina, a GYEMSZI főigazgatója, és Bugarszki Miklós a Magyar Ápolók Egyesületének elnöke.

Az egészségügyi szakdolgozók munkájának megbecsülését fejezi ki, hogy a Magyar Országgyűlés február 19-ét a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította, Kossuth Zsuzsanna, az első Országos Főápoló tiszteletére és az ápolói hivatást választók megbecsülésének kifejezéseként.

Az emléktábla avatáson az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága épületében Beneda Attila helyettes államtitkár elmondta, hogy az ápolás már régóta a női gyengédséggel és empátiával azonosult a köztudatban. Örömmel vették a kezdeményezést, hogy a megbecsülés jeleként az államtitkárság aulájában helyezzék el az emléktáblát. Kiemelte, hogy az ápolók emberfeletti munkát végeznek, épp ezért, az ágazati vezetés már hivatalba lépése után, az elsők között foglalkozott e területtel.

Bugarszki Miklós örömét fejezte ki, hogy ma, a második nappal folytatódik a Magyar Ápolók Napja és az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Jubileumi Kongresszusa. Köszönetet mondott az államtitkárságnak és GYEMSZI-nek a tábla elkészültéért és azért, hogy méltóképpen emlékeznek meg a jubileumi eseményről. Kossuth Zsuzsanna emléke, munkássága példa a mai ápolók számára is - mondta az elnök.

Török Krisztina kiemelte, hogy számára a tábla üzenete a több mint 80 ezer szakdolgozó lelkiismeretes, áldozatos szakmai munkája, és annak fontossága.

Forrás: www.gyemszi.hu