Most már álmodozom

Villáminterjú Bencsik-Kovács Zoltánnal

- A DAL sikeres középdöntője után

Nem könnyű két fronton helytállni. A tanár úr a diáknapi Ki mit tud! zsűrizése után azonnal autóba szállt. Szó szerint a nem létező két percét kihasználva csíptem el egy interjúra. Természetesen a mi dolgunk változatlan: támogassuk szavazatainkkal A legnagyobb hőst A Dal döntőjében is!

M. A.: Az első alkalommal - az elődöntőben - úgy tűnt, nagyon izgultál, a középdöntőben már sokkal nyugodtabbnak tűntél. Ennyire nem hittél a továbbjutásban? Vagy reménykedtél?

B. K. Z.: Most így utólag elmondhatom, hogy az elődöntő után volt nekünk egyfajta, hogy úgy mondjam, matematikai esélyünk, hogyha számba vettük ott a produkciókat meg az internetet. Az interneten azért nyomon lehet követni, hogy kinek milyen a támogatottsága, és nekünk egy jó ideig abszolút a legnagyobb támogatásunk volt. Dér Henitől és Oláh Ibolyától nagyon féltem, de azt gondoltam, hogy ha a közönség dönt, akkor van esélyünk. És hát, mivel ez a produkció jobban sikerült, mint az első, azt gondoltam, hogy rajtunk nem nagyon múlt, úgyhogy ez kicsit megnyugtatott. Szerencsére sikerült.

M. A.: Az elődöntő előtt még nagyon tartottál Radics Gigitől. Most nem ugyanabba a középdöntőbe kerültetek, de a döntőben még ellenfeletek lehetett volna. Mennyire lepett meg, hogy ő kiesett?

B. K. Z.: Radics Gigi kiváló énekesnő, csak ezt a dalt a közönség nem zárta a szívébe. De ő egy bűbájos lány, és tényleg csodálatosan énekel, és azt gondolom, hogy a tehetsége abszolút határokon túl nyúlik.

M. A.: Olvasod az ősrajongóidat a honlapunkon? Ha hihetek annak, amit ők írtak, akkor elképesztő, hogy honnan indultatok, és hol vagytok most.

B. K. Z.: Kicsit messzebbről indultunk, mert Karakószörcsögpusztán kezdtük...

M. A.: Egy kicsit megijedtem a középdöntőben a Fool Moon-tól, hogy megosztják a szegedi szavazókat, de nem így történt, mert a zsűri juttatta őket tovább. Viszont most jön a neheze, a döntő. Milyen esélyeket látsz?

B. K. Z.: Az a tétje ennek, hogy a zsűri bejuttat-e minket a négy közé, mert ott már szerintem akár még lehet is esélyünk, hiszen tényleg nagyon érezzük a közönség támogatását. Úgyhogy igen, ellenfelünk a Fool Moon, de semmiképpen nem ellenségünk vagy vetélytársunk, mert nagyon jóban vagyunk velük. Én nagyon örülök, hogy ott vannak. Nekem az volt az álmom, hogy a két zenekar a döntőbe kerüljön, a többit majd meglátjuk.

M. A.: És most már álmodozol Dániáról?

B. K. Z.: Azért ha ott van egy terített asztal, akkor már akarsz belőle enni valamit. Mondhatjuk azt, hogy igen. Álmodozom.

Mikó Anna