Karácsonyi önkéntesek

Szeged - Többéves hagyomány a SzSzKSz Kossuth Zsuzsa Egészségügyi és Könnyűipari Tagintézményében, hogy év végén a diákok önkéntesként ellátogatnak különböző intézményekbe.

A pszichiátrián, idősek otthonában, oktatási intézményekben élőknek és dolgozóknak kedveskednek valamivel - mert a karácsony mindenki számára fontos. Idén 360 tanuló vesz részt a programban, aki saját költségén készít ajándékokat, és szabadidejében, közösen állítják össze műsorukat. Összesen 16 intézményt járnak végig.

Fotó: Frank Yvette
Az apróságok örültek a kis ajándékoknak és a műsornak. A középiskolások szerint a mosolyért érdemes önkénteskedni.
Fotó: Frank Yvette

A 11. évfolyamosok tegnap bölcsődét látogattak. A Gyík utcai intézmény gondozottjait pár perces Télapó-műsorral lepték meg. Papírmikulást és szaloncukrot vittek nekik. Az apróságok együtt énekeltek a középiskolásokkal. Még az sem zavart senkit, hogy a nagyszakállú igazából lány volt. – Nagyjából két hét alatt állítottuk össze a műsort. Ez a sok kis mosoly minden befektetett percet megért – mesélték lelkesen akciójuk után az önkéntesek, akik azt mondták: az önkéntes munka azért jó, mert örömet szerezhetnek vele.

A cikket a Délmagyarország Napilap munkatársa írta.
Forrás: www.delmagyar.hu