Iskolapszichológusról szülőknek

Kedves Szülő!

Kerepes Leila vagyok, a Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolájának és a Vedres István Építőipari Szakgimnáziumának iskolapszichológusa 2017. április 15-étől. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán végeztem pszichológusként.

Nyugodtan forduljon hozzám, ha ...

  • azt figyelte meg, hogy gyermeke az utóbbi időben máshogy viselkedik, mint ami jellemző rá
  • ha a családban nagyobb változás, veszteség történt (testvér születése, válás, egy családtag halála)
  • úgy látja, hogy az otthoni problémák befolyásolják gyereke iskolai teljesítményét
  • az utóbbi időben nem találja a közös hangot gyermekével
  • azt vette észre, hogy gyermeke iskolai teljesítménye az utóbbi időben jelentősen romlott

Azt gondolom, azok a szülők, akik az iskolapszichológushoz küldik a gyermeküket, sokszor aggódnak miatta, vagy segíteni szeretnének neki. Sajnos, ha a gyerek nem szeretne részt venni ebben a folyamatban, kényszernek érzi, akkor számítani lehet rá, hogy az kis hatékonysággal fog működni.

Mi mást tehet szülőként a gyermekéért?

Fordulhat Ön is hozzám. Az Önnel folytatott szülőkonzultáció segíthet abban, hogy újra kompetens szülőnek érezze magát, hogy újra közelebb kerüljön gyermekéhez. Szülőként fontos szerepe van gyermeke életében. Ezért nagyon fontosnak tartom az Önnel való együttműködést.

Az iskolapszichológusi munka egyik fontos eleme a titoktartás, ami a következőt jelenti. Amit gyermeke nekem négyszemközt elmond, azt Önnek nem adhatom tovább, ha gyermeke nem járul ehhez hozzá. Ez alól csak akut krízis, vagy súlyos gyermek-, illetve ifjúságvédelmi probléma a kivétel. Kérem, ezt tartsa tiszteletben.

Ha kérdése van, vagy találkozni szeretne velem, írjon a kerepes.leila@gmail.com e-mail címre. Gyermeke iskolájában is megtalál hétfőn és szerdán 8:30-tól 15:30-ig, illetve pénteken 9-től 13 óráig.