Iskolánk története

Jelenlegi iskolánk 2007-ben alakult meg két önálló szakközépiskola összevonásával. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése a Kossuth Zsuzsanna Gimnázium és Egészségügyi Szakképző Iskolát és a Tisza Lajos Könnyűipari Szakközépiskolát megszüntette, s jogutód intézményének a Kossuth Zsuzsanna Gimnázium, Egészségügyi és Könnyűipari Szakképző Iskolát nevezte meg. Működési helyét Szegeden a Kodály tér 1. szám alatti épületben jelölte ki.


Kodály tér 1.

2009-ben Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése strukturális változtatást hajtott végre: a szakképző iskolákat nagyobb szervezeti egységekbe vonta össze, amelyeket főigazgatók vezettek. Iskolánk a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola tagjaként a Vedres István, a Kiss Ferenc és a Fodor József szakközépiskolával együtt állt Deák Attila főigazgató úr irányítása alatt.

2013. január 1-jétől az iskola állami fenntartásba került, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szegedi Tankerülete látja el a fenntartói - üzemeltetői feladatokat.

A 2013/14-es tanévet újabb szervezeti átalakítás után a Vedres István szakközépiskolával közös igazgatás alatt kezdtük meg. Az összevont intézmény elnevezése: Szegedi Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskola, intézményvezető: Deák Attila. A székhelyintézmény mellett iskolánk tagintézményként működik Szegedi Szolgáltatási Szakképző Iskola Kossuth Zsuzsanna Tagintézménye néven.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2015. július 1-től létrehozta a Szegedi Szakképzési Centrumot. Intézményünk ezen új működtetési rendszer keretein belül látja el feladatát, Szegedi Szakképzési Centrum Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskolája néven.

Az iskolánk neve 2019. augusztus 1-től Szegedi Tudományegyetem Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium és Szakközépiskola.

Az iskola igazgatói

  • 2007: Horváth Levente Attila
  • 2010: Szabóné Diós Edit
  • 2015: Horváth Levente Attila

A múltat a két jogelőd iskola története idézi fel.